Inpulsing

Inpulsing is geschikt voor o.a. mensen met stress, spanningen, depressie en psychosomatische klachten

Wat is inpulsing?
Inpulsing is een unieke, zachte en diep helende vorm van lichaamstherapie, die bovendien bijzonder aangenaam is. Het heeft iedereen iets te bieden.

Waarom inpulsing?
Vaak zijn er grotere of kleinere kwalen die mensen motiveren om inpulsing te proberen. Denk hierbij aan stress en spanningen of fysieke pijnen en stoornissen, waarbij inpulsing helpt een diepere ontspanning te verkrijgen en bovendien direct werkt bij blokkades in het lichaam.

Het begeleidingstraject is een kennismaking en exploratie. De methode zorgt voor meer bewustwording van het lichaam, meer contact met het lichaam, zodat het lichaam meer en meer kan ontspannen. De ademhaling verandert en je voelt meer levendigheid en kracht vanuit het lichaam. Zo kunnen geblokkeerde inpulsen worden vrijgemaakt en chronische spanning losgelaten en kun je het lichaam weer ervaren zoals het oorspronkelijk bedoeld is.

Maar het biedt meer, het begeleidingstraject betekent coaching aan mensen die zich verder willen ontwikkelen in hun persoonlijke groei en onderdrukte emoties willen loslaten. Ook biedt het steun bij de verwerking van ingrijpende gebeurtenissen, niet- verwerkte emoties en trauma’s.

Hoe gaat het in zijn werk?
Inpulsing is een techniek waarbij je lichaam door de therapeut met zachte en dynamische ritmes in beweging wordt gebracht, op de massagetafel ( met kleren aan). Inpulsing werkt op het ritme van het hart, de beweging wordt aangepast aan het lichaam zelf door de pulser/masseur. Deze pulsbewegingen brengen diepe ontspanning en rust, zodat de controle kan worden losgelaten.

Met gerichte ademhalingstechnieken in combinatie met pulsing wordt het contact met het lichaam en je gevoelens versterkt. Het energieniveau wordt hierbij verhoogd. Je wordt de aandachtige luisteraar van je eigen gevoelens en ervaringen. Dit deel je met je begeleider, zodat iedere volgende sessie meer en meer zal worden afgestemd op wat jij nodig hebt. Tijdens dit proces word je verbaal ondersteund door de therapeut. Om te leren onderdrukte emoties en oude gedragspatronen te herkennen, te leren benoemen en te leren accepteren. En ze vervolgens los te laten.

Vanuit je nieuwe ervaringen ontstaan nieuwe gevoelens en levenshoudingen die je leven positief veranderen.

Het is een eerste stap naar inzicht en herstel.
Voor welke klacht of problematiek men zich ook aanmeld, iedere begeleiding begint met een traject van acht sessies. Hierbij is het niet nodig om uitvoerig het probleem/aandachtspunt te bespreken, in het lichaam zelf is dit aanwezig en het zal zich tijdens de sessies aandienen.
De eerste sessies zijn erop gericht je lichaam van stress en spanningen te bevrijden. Het leert je een nieuwe houding aan te nemen van rust, aandacht en lijfelijk voelen. Tevens verschaft het je een nieuwe visie op je eigen functioneren. Het brengt je opnieuw in balans tussen je voelen, denken en doen.

Benieuwd geworden, of juist meer informatie nodig? neem dan contact op met 06-23803208.

Het is altijd mogelijk een proefsessie aan te vragen, zodat je eerst kunt ervaren hoe het voelt.